wrapper

Последни новини:

ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА ЗА ВАС

За своите клиенти и партньори предоставяме консултантски и проектантски услуги в сферата на Еврофинансирането.

Заедно с Европа се развивахме и ние и днес можем да споделим нашия опит в сферата на Еврофинансирането, проектирането и строителството с Вас.

Екипа на компанията е фокусиран в изготвянето на архитектурно-технически проекти,  които ще се финансират чрез Евро програми. В много от мерките строителството и модернизацията на сгради е допустим разход, както и хонорарите за техническите проекти. В повечето проектни разработки, търсещи Евро финансиране, строителството е основен разход, за това е изключително важно проекта и проектантския екип да имат солиден опит в проектирането, процеса на съгласуване, строителство и въвеждане в експлоатация, както и отчитането и приключването на проекта, до момента да окончателна плащане от страна на финансиращия орган.

Анализа на компетентните институции, за изминалия програмен период показва, че най-често допусканите грешки в проектните разработки са - лошо подготвени архитектурно-технически проекти, както и недобро управление на проекта като цяло.

Какво трябва да съдържа техническия проект?

Обхвата и съдържанието на техническия проект се определят строго индивидуално, според вида и спецификата на инвестиционното намерение, географските и геоложките дадености на бъдещия строителен терен. Обхвата и съдържанието на проекта трябва да отговаря на нормативите и да е изготвен от лицензирани архитекти и инженери, както и да е в съответствия с действащите устройствени планове, да е пълен и изчерпателен.

Какво е количествено стойностна сметка (КСС)? 

Проектно-сметна документация или количествено-стойностни сметки (КСС) , те се изготвят като финална част в техническия  проект и са финансовото, организационно и икономическо отражение на строителството. КСС-то трябва да е пълно  и изчерпателно, в него да е записана всяка операция и всяка дейност, която се спазва технологичната последователност на строително – монтажните работи (СМР). Изработването на пълно, подробно и изчерпателно КСС, може да се  направи само от опитни специалисти, познаващи технологичния и строителния процес в детайли. С такъв опит могат да се похвалят само инженерите, заставали в професионалната си кариера „от двете страни на процеса“ т.е  в даден етап на развитието си  са изпълнявали функцията на проектант, а друг етап са изпълнявали успешно реални строителни обекти.

За всяка част от проекта се изготвя КСС по пера. Окончателният бюджет на строителния обект е резултат от цялостното КСС, което включва в себе си всички проектни части.

Ценообразуване  при изготвянето на КСС - това е анализ, съдържащ в себе си много фактори, като местоположение на строителния обект, неговата близост/отдалеченост от доставчици, актуални цени на строителните материали, разходни норми на труд, материали и време, допълнителни разходи, транспортни маршрути, цени на машиносмени, вида  и цената на необходимата строителна техника, оценка на необходимостта от временно строителство, допълнителни стопанства на место обекта и много други. Не на последно място при технически проекти, които се финансират чрез програми е необходимо да се вземе под внимание и инфлационната среда на икономиката. Често от момента на изготвяне на КСС-то до началото на строителството и разбира се до приключване на строителния процес изминават от 1 до 3, а понякога и 4 години. (според спецификата и параметрите  на строителния обект).

 

В заключение може да се обобщи, че КСС-то е сложна функция, състояща се от перфектно познаване на строителния процес и задълбочен анализ на икономически фактори.

Еуро Инженеринг  Консултиране по Евро финансиране

Последвайте ни и в социалните мрежи

За нас

Еуро инженеринг е компания съсредоточена в три направления - Консултиране по Европейски въпроси, Изготвяне на архитектурно - технически проекти и Консултации в областта на строителството. Когато всичко това се обединява в едно се получава добра вътрешнофирмената комуникация, повишено качеството на работа и разбира се най-важното – Нашите клиенти получават по-ефективно и достъпно обслужване.  

 

Новини

В забързаното ежедневие рядко си даваме сметка ...
В сърцето на столицата трескаво тече ...
В град Чънша – столица на провинция Хунан в  ...

Харесайте ни и във Facebook

За връзка нас:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Еуро Инженеринг
 
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Еуро–Инженеринг
 
Контактна Форма Тук Еуро Инженеринг
 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си, Вие приемате използването на "бисквитки". За повече информация, прочетете